Basketbolda Zayıf Eli Geliştirmenin Önemi



Öncelikle zayıf elin ne demek olduğundan bahsedelim.Zayıf el oyuncularda genellikle günlük yaşamda az kullandığınız elinizin basketbol oynarken de az kullanılmasından doğan bir sorundur.Oyuncular o elleriyle teknik olarak eksik kaldıkları için aşağıda bahsedeceğimiz bazı sorunları yaşamaya mahkumdurlar.

basketbolda-zayif-el
Top sürerken genellikle kullandığınız bir el vardır. Bu genellikle sağ eldir çoğu oyuncuda.Sağ elinizle sürdüğünüzde kendinizi -hele birazda sağ eliniz iyi ise- iyi hissedersiniz. Ama basketbolda tek elle oynamak neredeyse imkansıza yakındır. Hele ki top getiren bir oyuncu iseniz. Çünkü bir maçta zaman gelecek el değiştirmeler yaparak rakip eksilteceksiniz ya da topu diğer tarafa taşımak zorunda kalacaksınız. Ya da ters taraftan koşarken zayıf elinizle top sürmek zorunda kalacaksınız. Mutlaka zayıf elinizi geliştirip her şeye hazırlıklı olmalısınız.

Elinizden birisi zayıfsa, genellikle zayıf elinizin olduğu taraftan turnikeye giremezsiniz. Hatalı yürüme yaparsınız ya da top elinize ayağınıza dolaşır ve top kaybı yaparsınız. Dolayısıyla zayıf elinizi geliştirmek size bir de turnikelerde rahatlık sağlar.

Bir diğer etkisi de şutlardaki gelişiminiz olacaktır.Zayıf olan eliniz en az kuvvetli eliniz kadar iyi olursa zayıf olan taraftan da rahat şut atarsınız.

Yorumlar

  1. zayif elimizi nasil gelistirebiliriz

    YanıtlaSil
  2. zayıf eli geliştirmek için çeşitli antrenman drilleri vardır.ben birkaç öneri vereyim size.Öncelikle zayıf olan elinizle en basitinden topu kontrolünüz dışına çıkarmadan sektirin.Daha sonra topu sabit bir noktaya dek gelecek şekilde bir öne bir arkaya ve bir sağa bir sola kontrollü biçimde sektirmeye çalışın.Bunlar bile birkaç ay içerisinde sürekli tekrarlanırsa topa hakim olabilecek kıvama getirir zayıf elinizi.

    Yorumunuz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. harika bir site bayıldım.çok teşekkür ederim kesin beden eğitiminden 100 alıcam. tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. bu arada adsız değilim adım dilan...

    YanıtlaSil
  5. drillcenter.blogspot.com.tr | Sitemiz yeni basketbol ile ilgili antreman programları burada

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarda düzgün bir Türkçe kullanmaya özen gösterelim. Argolu ve küfürlü yorumlar derhal silinecektir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Basketbol Oyun Kuralları Nelerdir?

Basketbolda Pas Çeşitleri Nelerdir?

Basketbolda Üç (3) Saniye Kuralı Nedir?