Basketbolda Hızlı Hücum (Fast Break) Nasıl Yapılır?



Basketbolda en az set hücumu kadar önemli olan bir hücum çeşidi de hızlı hücumlar yani fast breaklerdir. Hızlı hücumlar sırasında rakibinizi eksik yakaladığınız için devamlı avantajlısınızdır. Hızlı hücum sayesinde kolay sayı bulabilir,rakibinizin moralini bozabilir ve rakibinizi hataya zorlayabilirsiniz. Bunlar hızlı hücumun mükemmel olan avantajlarındandır.

basketbolda-hızlı-hücum
Basketbolda hızlı hücuma çıkılırken.

Hızlı hücumun belli başlı temelleri vardır. Bunlar;savunma ribaundunu alıp topu doğru bir şekilde çizgiye yakın koşan oyunculara aktarmak,doğru ve isabetli pas verme,doğru saha dizilişi ve doğru bitiriş.Bunlardan biri eksik olursa hızlı hücum başarısız olabilir.

Hızlı hücumun nasıl yapıldığına gelirsek... Öncelikle savunma ribaundu mutlaka alınmalı.Savunma ribaundu alındıktan sonra öndeki kısa oyuncular kenarlara doğru açılmalı,koşmaya başlamalı ve elini kaldırarak top istemelidir .Ribaundu alan oyuncuda bu koşan oyunculardan hangisi boşta ise bunlara tam isabet bir pas atmalıdır.Pas koşan oyuncunun ne çok önüne ne de çok arkasına düşmelidir.Tam topu kontrol edebileceği bir yere atılmalıdır.Pas atıldıktan sonra ilerideki koşan oyunculardan topu alan içeriye doğru mümkün olduğunca az top sürerek boşsa kendi, değilse diğer kenardan koşan arkadaşına topu indirmelidir.İ şte bu kadar.

Hızlı hücum kolay bir şey değildir.Oyuncuların mutlaka ve mutlaka antrenmanlarda 1'e 1, 2'e 1, 3'e 1, 3'e 2 gibi varyasyonlarla çalışmalar yapması ve doğru bir şekilde hücum yapmayı öğrenmesi gerekir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Basketbol Oyun Kuralları Nelerdir?

Basketbolda Pas Çeşitleri Nelerdir?

Basketbolda Üç (3) Saniye Kuralı Nedir?